Despre noi

Am început în anul 1992 prin înființarea societății Teonavis s.r.l., având principalul obiect de activitate plasat în sfera activităților de intermediere financiară nebancară de natura casei de amanet.

Urmarea modificărilor legislative survenite în cursul anului 2006 (Ordonanța Guvernului nr. 28 din 26.ian.2006 publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr.89 din 31.ian.2006) activitatea de casă de amanet este preluată de o societate nou înființată, S.C. GRAND FEDERAL I.F.N. s.r.l. cu obiect unic de activitate.

De la înființare și până în prezent, S.C. GRAND FEDERAL I.F.N. s.r.l. s-a remarcat prin servicii caracterizate prin promptitudine, profesionalism, încredere și seriozitate, menținând pe piața de profil comisioane atractive și cele mai avantajoase preturi.

Politica noastă de piață se remarcă prin transparență contractuală, bună credință, clauze negociabile în avantajul clienților noștri precum și prin respectarea deplină a normelor legale și de prudență financiară specifică activității de profil.

În prezent, oferim serviciile noastre prin 30 de puncte de lucru situate predominant în județul Brașov dar și în alte zone ale țării. Politica noastră de dezvoltare teritorială are în vedere înființarea de puncte de lucru pe tot cuprinsul tarii. De aceea, în anul 2013 S.C. GRAND FEDERAL I.F.N. s.r.l. a înființat un parteneriat de succes cu societatea VICTORIA FEDERAL I.F.N. s.r.l., partener care se prezintă a fi, în egală măsură, promotorul și continuatorul principiilor nostre puse în practică și verificate pe parcursul a peste 22 de ani de prezență în activitatea de amanet.

În continuare vom asigura împreună cele mai avantajoase oferte clienților noștri, asigurându-i în același timp, de totala noastă disponibilitate de a veni în întâmpinarea dorințelor și nevoilor ce-i animă.
 

Vă mulţumim că aţi ales Grand Federal!


Istoric

În țările creștine din Evul Mediu, Biserica interzicea credincioșilor să acorde împrumuturi cu dobândă considerând această faptă un păcat capital. Spre deosebire de populația creștină din Europa medievală, cea de religie mozaică nu a suferit această restricție astfel încât reprezentanții înstăriți ai acesteia au putut acorda nestingheriți împrumuturi și percepe dobândă.

Aceste activități se desfășurau în spații publice; cel mai adesea părțile contractului de împrumut cu dobândă  foloseau pentru perfectarea acestuia o bancă, termen care definește și în zilele noastre instituția financiară specializată.
În schimbul banilor împrumutați, împrumutătorul (cunoscut sub denumirea de cămătar) primea de la împrumutat o notă de debit pe care acesta din urmă era obligat să o răscumpere la termenul convenit contra capitalului  plus cuantumul  dobânzilor care ajungeau chiar și până la 130% pe lună.
Ideea de amanet a fost concepută  de călugării franciscani Barnabò da Terni și Fortunato  Coppoli din Perugia, predicatori ai Ordinului Franciscan care căutau un mod de a combate dobânzile exorbitante practicate în acele vremuri de cămătarii evrei.

Obiectivul inițial urmărea înființarea unei organizații de caritate care să combată camăta și care să permită celor săraci să dobândească credite ieftine. Astfel, în anul 1462, în Perugia a fost înființată prima casă de amanet creștină denumită "Monte di Pieta", adică Muntele de Pietate.
Organizarea muntelui de pietate a depins de strângerea de fonduri din donații voluntare oferite de persoane privilegiate financiar.  Una din strategiile cele mai creative pe care predicatorii le-au folosit pentru a achiziționa fonduri pentru "Munte"a fost aceea de a declara Duminica Floriilor ca o zi pentru donații în forma pomenilor.

Persoanele aflate în nevoie veneau la Muntele de pietate și în schimbul unor bunuri personale pe care le lăsau amanet primeau un împrumut în bani. Împrumutul se acorda pe o perioadă de un an de zile iar valoarea împrumutului reprezenta două treimi din valoarea bunului lăsat amanet. La început, împrumuturile se acordau fără perceperea vreunei dobânzi, cu timpul însă casele de amanet au început să perceapă dobânzi cuprinse între 6 și 10% pe an pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare.

Din Italia, amanetul a fost răspândit treptat în toată Europa. În anul 1906, sub domnia regelui Carol I, Muntele de pietate își deschide porțile și în România.
Prin Legea din 23 februarie 1906 se înființează Casele de împrumut pe amanet în România (Muntele de pietate), act publicat în Buletinul Oficial nr. 264 din 24 februarie 1906.

Deși la început, Muntele de pietate avea în centrul preocupărilor sale grija pentru oamenii săraci aflați temporar în dificultate financiară, Muntele a devenit o "instituție financiară" cu o clientelă diversificată, având ca obiect de activitate acordarea de credite cu primire de bunuri spre păstrare.

AMANET AUR

Luam in amanet aur de 14K si 18K la preturi foarte bune:0733.499.997

Vezi detalii »

AMANET ARGINT

Luam in amanet argint numar contact:0733.499.997

Vezi detalii »

AMANET ELECTRONICE

Plasme si laptop-uri numar contact: 0735.404.240

Vezi detalii »

PLATI FACTURI

In orice locatie Grand Federal iti poti plati facutrile: 0732.597.200

Vezi detalii »

TRANSFER DE BANI

In orice locatie poti primi sau trimite bani: 0728.909.998

Vezi detalii »

SCHIMB VALUTAR

Cursuri valutare negociabile   0728.909.998

Vezi detalii »

Error: cannot find/open template: amanet-autoturisme